Dreumes wil niet slapen? Maak gebruik van deze slaapgids

Een unieke slaapgids inclusief voorbeeldroutines en tips

Word je nacht voor nacht geconfronteerd met een dreumes die weigert te gaan slapen? Het is een frustrerende situatie voor veel ouders. Echter, voordat je je wanhoop toelaat om de overhand te nemen, is het belangrijk om te begrijpen dat dit hoort bij de ontwikkeling van een dreumes. Iedere dreumes is anders en het aanleren van een goed slaapritme en routine kan een hele uitdaging zijn, zeker als het je eerste kindje is.

Wil je als ouders meer structuur krijgen over de dutjes en slaapmomenten voor jouw dreumes? Ontdek de slaapgids inclusief dutjes schema en handige tips & tricks, speciaal voor dreumesen van 0-4 jaar!

De ontwikkeling van jouw dreumes

Dreumesen maken een enorme ontwikkeling mee en dat kan hun slaappatroon beïnvloeden, maar zo ook dat van de ouders. Door de flinke sprongen in hun fysieke en emotionele ontwikkeling kan het zijn dat jouw dreumes van 15 of 20 maanden niet wil slapen of vaak wakker wordt. Ze kunnen misschien bang zijn voor het donker of het is simpelweg de opwinding van nieuwe vaardigheden zoals lopen en praten.

Een van de beste manieren om een dreumes te helpen met slapen, is door een consistent slaapschema in te voeren. Dit betekent dat je elke dag op ongeveer dezelfde tijd begint met een bedritueel, zodat je dreumes begrijpt wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Je helpt je dreumes eigenlijk met het ontwikkelen van een interne klok. In de slaapgids krijg je praktische tips hoe je het beste die interne klok ontwikkelt, zodat je dreumes consistent slaapt.

Routines helpen

Een vaste routine biedt dreumesen voorspelbaarheid en zekerheid. Zo helpt het hen zich veilig en geborgen te voelen. Door een regelmatige dagindeling en slaaproutine aan te houden, verminder je stress en creëer je meer rust voor zowel je dreumes als voor jezelf als ouder. 

Door als ouder een vaste routine aan te houden, leer je jouw dreumes ook om hun eigen lichaamssignalen te herkennen, zoals honger en slaap. Dit helpt weer bij de ontwikkeling van hun fysieke en emotionele vaardigheden.

Jouw dreumes wil maar niet slapen? In deze slaapgids kom je erachter hoe een vaste routine je dreumes helpt bij het slapen.

Ontdek voorbeeldroutines voor de leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar

Door verschillende slaaproutines uit te proberen, kom je erachter wat wel en niet werkt voor jouw dreumes én voor jezelf als ouder. In de slaapgids vind je meerdere voorbeeldroutines en tips, waar jij en jouw dreumes veel baat bij kan hebben! 

Met een standaard slaaproutine creëer je namelijk vastigheid, zodat je dreumes weet wanneer het tijd is om te slapen. Jouw dreumes wil niet slapen overdag? Je kunt ook een routine creëren voor dutjes overdag, zodat je dreumes moeiteloos in slaap valt. 

Kom erachter wat voor ouder jij bent

Het is ook belangrijk om nou eigenlijk te ontdekken, wat voor ouder jij bent. Want iedereen is uniek en het ene helpt mogelijk niet voor een ander. In de slaapgids kom je erachter wat voor ouder jij bent. 

Of het nu je eerste kind is, of als je al meerdere kinderen hebt, elke opvoeding is anders, maar ook elk kind is weer anders. Door meer inzicht te krijgen in hoe je als ouder bent en erachter komt wat wel en niet werkt, help je ook je dreumes. 

Wat zijn slaapsignalen en wakkertijden van jouw dreumes

Om een effectief slaapschema voor je dreumes in te voeren, is het belangrijk om te begrijpen wat de slaapsignalen en wakkertijden van je dreumes zijn. Dreumesen hebben namelijk veel meer behoefte aan slapen in vergelijking met kinderen en ouders. 

In de slaapgids vind je een compleet overzicht van de voorkomende slaapsignalen van een dreumes. Slaapsignalen, zoals het wrijven in de ogen of in de oren, huilerigheid en/of prikkelbaarheid, zijn signalen waarop je als ouder kunt anticiperen. 

Het is ook belangrijk om de wakkertijden van jouw dreumes te kennen. De wakkertijden zijn de periodes tussen de slaapperiodes en variëren afhankelijk van de leeftijd. In de slaapgids vind je een handig overzicht van de verschillende wakkertijden per leeftijd.

Veel voorkomende problemen

Het kan een hele uitdaging zijn als je dreumes niet wil slapen overdag, maar er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om het dutjesprobleem aan te pakken. Zo is het creëren van een slaapschema met vaste dutjestijden gedurende de dag, een goed idee.

Wil je dreumes niet alleen slapen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt proberen, zodat je dreumes zelfstandig in slaap kan vallen.

Zo is het een goed een idee om te kijken naar de slaapkamer en deze zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Ook is een rustig bedtijdritueel of een white noise iets wat je dreumes kan helpen om te begrijpen dat het tijd is om te gaan slapen. 

Een ander veel voorkomend probleem, is dat een dreumes niet wil slapen in een ledikant. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk, maar er zijn gelukkig verschillende methodes om je dreumes te laten wennen aan een ledikant. Zo is het een goed idee om te kijken naar de ledikant zelf en het bedtijdritueel voor het slapen gaan. 

Baby inbakeren: werkt dat? 

In sommige gevallen biedt het inbakers van je dreumes een uitkomst. Het inbakeren wil zeggen dat je een doek vrij strak om je dreumes wikkelt om zijn of haar armen en benen te beperken. Zo creëer je een gevoel van geborgenheid en veiligheid, en dat helpt om je dreumes te kalmeren. 

In de slaapgids kom je erachter hoe je dat precies doet en in welke situaties je het inbakeren het beste kunt gebruiken. 

Slaapgids

Veelgestelde vragen over de slaapgids

Wil je dreumes niet slapen en wil je graag een overzicht van praktische tips met handige slaap en dutjesschema’s? De slaapgids geeft antwoord op al je vragen. Hieronder de meest gestelde vragen op een rijtje.

Voor wie is de slaapgids specifiek bedoeld? 

De slaapgids is bedoeld voor ouders die problemen ondervinden bij het slapen van hun dreumes. Zo kan het zijn dat je dreumes vaak wakker wordt, of weigert te slapen wanneer het eigenlijk tijd is om te gaan slapen. De gids omvat dan ook specifieke slaaptips voor dreumesen van 0 tot 4 jaar oud.

Welke onderwerpen worden uitgebreid besproken in het ebook?

In het ebook leer je diverse voorbeeldroutines, zodat je dit kunt toepassen en kan gaan kijken of dit werkt bij jouw dreumes en situatie. Daarnaast leer je wat voor ouder jij bent, ontdek je wat wakkertijden en slaapsignalen zijn en leer je de techniek van inbakeren. Tot slot lees je meer over hoe je dreumes veilig kan slapen én door kan slapen.

Hoeveel kost het de slaapgids? 

Het e-book in nu afgeprijsd van €19,95 naar maar liefst €9,95 en is hier eenvoudig en veilig af te rekenen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie